TRI WELLS 三井牙醫

褪去傳統牙醫診所僵化制式的冰冷感,或是現代裝修裡過度裝飾的精緻感。以樸質的手感塗料、原始結構的天花板、大量的圓弧曲度,調和簡淨、無壓的空間本質。運用低彩度的環境色域,撫慰患者不安的思緒,柔化心理的抗拒感。而醫者亦在純淨溫暖的基調中緩解高壓的工作步調,以更具親和力的態度拉近醫病間的距離。不只是單純的牙醫診所,更是集合所有舒緩的元素,試圖砌築出有如在自宅般接受療程的感受。

在複層結構中,一樓內部溫雅不躁進的質地,透過大開幅的落地窗緩緩向外流洩,讓患者從戶外至步入診所的緩衝地帶中,即能透過溫和的視覺印象逐漸緩和不安的心緒。

Unlike the coldness, dullness of a traditional dental clinic or the sophistication of an over-decorated modern style, this dental clinic brings out the essence of a simple, stress-free space by its rustic hand-painted coating, original structure of the ceiling, and tones of smooth curves. Colors of low chroma sooth patients’ anxiety and turn a nerve-wracking dental visit into a comfortable and enjoyable one. Pure and warm hues also make dentists feel more at ease in a fast-paced, high-intensity work environment. A solid, friendly foundation is the key to developing a long-term trusting relationship between dentist and patient. It is not just a dental clinic, but a place that brings all cozy elements together to create a home-like feeling during the treatment.

In the duplex house, the gentle and unperturbed texture of the interior slowly flows outward through the large open floor-to-ceiling windows on the first floor, allowing patients to ease their anxieties gradually through a gentle visual view when stepping into the buffer zone of the clinic from the outside.

  • 房屋坪數: 70坪
  • 設計風格:混搭風格
  • 房屋類型:新成屋
  • 空間格局:店面
  • 主要建材:實木木皮、義大利特殊漆、鍍鈦金屬、灰鏡、盤多磨、進口系統板